drozivetje-pecati
Droživete-sladkarije
Pecat_zvezdice_19
Pecat_zvezdice_24
Koda izdelka: D(r)oživeti paket

D(r)oživeti paket

29,90 €
Vtipkaj ime za pečat:

Knjiga D(r)oživete sladkarije s pečatom z imenom po želji 

"Nekje med filozofiranjem in preprostostjo boste našli zelo uporabne recepte, ki jih boste pripravili tudi, če še nikoli niste delali z drožmi."


Polona Klančnik - Pola, pekovska mojstrica, je svojo strast našla v drožeh. Ljubezen do peke in kuhe ji je bila položena v zibelko, saj se pri njih doma po kuhinjah profesionalno vrtijo vse ženske. Pri 33 letih se je vpisala v Srednjo gostinsko šolo v Ljubljani, katero je zaključila z odliko in tako pridobila še dodatna strokovna znanja o kuhinji. Danes v svojem bistroju in majhni butični pekarni ustvarja najbolj fermentirane izdelke v Sloveniji.


D(r)ožiteve sladkarije by PolaBekeraj je edinstvena knjiga, ki je ne boste našli nikjer na svetu. Takšna prav zares še ne obstaja. »Moka mora biti fermentirana, da je sploh užitna«, pove Polona Klančnik - Pola, zato je izdala knjigo, kjer pri peki svojih sladkarij, kot jim pravi sama, uporablja droži. Slaščice so tako veliko bolj zdrave in predvsem lažje prebavljive. Med samim procesom fermentacije se zgodijo "čudežni" procesi, ki blagodejno vplivajo na naša prebavila in na naše telo.


Polina prva knjiga je preprosta, stare recepte je podrožila, iz večine umaknila sladkor, a jih kljub vsemu naredila sladke. Pola je v Sloveniji, pa tudi po svetu, znana kot tista sladka pekovka z drožmi, ki si upa in drzne biti drugačna. Njeni browniji so poželi ogromno uspeha, ne samo, da jih pečejo vsi njeni sledilci, strežejo jih celo na Novi Zelandiji v brunch bistroju - ja, po njenem receptu. 

Na voljo ni mnenja za ta izdelek.