Lešnikov muffin
Suha mešanica lešnikovih muffinov z rozinami
Sestavine:
Moka tip 500 (gluten), lešnik, trsni sladkor, čokolada (sojin lecitin), rozine, vanilin sladkor, cimet, vzhajalno sredstvo (pecilni prašek, soda bikarbona). Brez dodanih konzervansov.
Priprava
V posodi z mešalnikom dobro zmešamo mokre sestavine:
- 1 jajce
- 60 g stopljenega masla ali margarine ali 0,6 dl olja
- 1,5 dl mleka
- * za izboljšanje okusa lahko dodamo 1 žlico ruma in 1 žlico limoninega soka
Potek priprave:
Vsebino kozarca OK dobrot dodamo mokrim sestavinam in vse skupaj na hitro premešamo. Z maso napolnimo pekač za muffine, ter ga postavimo v predhodno segreto pečico na 180˙C in pečemo 15 do 20 minut. Ko so pečeni, jih vzamemo iz pečice in še 5 minut pustimo v pekaču. V kolikor nimamo pekača za muffine, vzamemo po dva papirnata modelčka in jih napolnimo do 2/3.
Teža: 300 g
Uporabno najmanj 3 mesece od datuma polnjenja kozarca.
Vsak kozarec je izdelan in ročno polnjen v Sloveniji.
Polni:
Opalk Katja s.p.
Gospodinjska ul.8
1000 Ljubljana
www.OKdobrote.si