Bučni piškot
Suha mešanica za pripravo bučnih piškotov
Sestavine:
Pirina moka (gluten), mleta bučna semena, bela čokolada (mlečne beljakovine), sladkor, vanilij sladkor. Brez dodanih konzervansov. Izdelek lahko vsebuje oreščke v sledovih.
Priprava
OK sestavine MINI KOZARCA teže 290 g stresemo v večjo posodo in dodamo:
- 1 jajce
- 90 g masla ali margarine
Potek priprave:
Sestavine z roko dobro premešamo, da dobimo gladko testo.
Oblika piškotov je povsem poljubna. Hitro in enostavno je iz testa oblikovati manjše kroglice, rogljičke ali palčke, ki jih polagamo na pekač obložen s peki papirjem. Pekač postavimo v predhodno segreto pečico na 180˙C in pečemo 15 minut oz. da postanejo piškoti zlato rjave barve. V kolikor radi ustvarjate, razvaljajte testo na 0,5 cm debelo in s pomočjo modelčkov, iz testa oblikujte različne oblike piškotov katere polagate na pripravljen pekač obložen s peki papirjem. Po želji lahko ohlajene piškote premažemo z marmelado ali čokolado in po dva stisnemo skupaj.
Uporabno najmanj 3 mesece od datuma polnjenja kozarca.
Vsak kozarec je izdelan in ročno polnjen v Sloveniji.
Polni:
Opalk Katja s.p.
Gospodinjska ulica 8
1000 Ljubljana