Brusnični piškot
Suha mešanica za pripravo brusničnih piškotov
Ples nepogrešljive bele čokolade in slastne brusnice. Kombinacija sladko kislega okusa, ki prepriča vsakega sladkosneda!
Sestavine:
Moka tip 500 (gluten), bela čokolada (mlečne beljakovine), trsni sladkor, suha brusnica, lešnik, sol, vanilij sladkor, vzhajalno sredstvo (soda bikarbona, pecilni prašek).
Priprava
OK sestavine MAKSI KOZARCA teže 630 g stresemo v večjo posodo in dodamo:
- 2 jajci *
- 140 g masla ali margarine ** (sobne temperature)
*Jajca lahko nadomestimo z 4 velikimi žlicami vode.
**Namesto surovega masla lahko na laktozo netolerantne osebe dodajo 95 g kuhanega (GHEE) masla.
OK sestavine MINI KOZARCA teže 315 g stresemo v večjo posodo in dodamo:
- 1 jajce *
- 70 g masla ali margarine ** (sobne temperature)
*Jajce lahko nadomestimo z 2 velikima žlicama vode.
* Namesto surovega masla lahko na laktozo netolerantne osebe dodajo 50 g kuhanega (GHEE) masla.
Potek priprave:
Sestavine z roko dobro premešamo, oblikujemo manjše kroglice katere polagamo na pekač obložen s peki papirjem (med piškoti pustimo nekaj prostora, da se med peko ne sprimejo). Pekač postavimo v predhodno segreto pečico na 180˙C in pečemo 10 do 15 minut.
Uporabno najmanj 3 mesece od datuma polnjenja kozarca.
Vsak kozarec je izdelan in ročno polnjen v Sloveniji.
Polni:
Opalk Katja s.p.
Gospodinjska ulica 8
1000 Ljubljana
