Bananin piškot
Suha mešanica za pripravo bananinih piškotov
Ste med tistimi, ki radi posežejo po zdravih in pa poleg še dobrih piškotih? Potem je kot nalašč za vas bananin piškot z medom. Le ta vsebuje izbrane sestavine kot so pirina moka, ovseni kosmiči in rozine. Z dodatkom medu in banane, piškote naravno osladimo in pričaramo nepozaben ples okusov.
Sestavine:
Pirina polnozrnata moka (gluten), ovseni kosmiči (gluten), rozine, sol, cimet, vzhajalno sredstvo (pecilni prašek). Brez dodanih konzervansov.
Priprava
OK sestavine MINI KOZARCA teže 280 g stresemo v večjo posodo in dodamo:
- ½ pretlačene banane
- 100 g medu
- 32 g mleka
- 70 g masla ali margarine* (sobne temperature)
*Namesto surovega masla lahko na laktozo netolerantne osebe dodajo 46 g kuhanega (GHEE) masla.
OK sestavine MAKSI KOZARCA teže 570 g stresemo v večjo posodo in dodamo:
- 1 pretlačeno banano
- 200 g medu
- 65 g mleka
- 140 g masla ali margarine* (sobne temperature)
*Namesto surovega masla lahko na laktozo netolerantne osebe dodajo 95 g kuhanega (GHEE) masla.
Potek priprave:
Sestavine dobro premešamo in jih s čajno žličko položimo na pekač obložen s peki papirjem (med piškoti pustimo nekaj prostora, da se med peko ne sprimejo). Pekač postavimo v predhodno segreto pečico na 180˙C in pečemo 10 do 15 minut oz. da postanejo piškoti zlato rjave barve.
Uporabno najmanj 3 mesece od datuma polnjenja kozarca.
Vsak kozarec je izdelan in ročno polnjen v Sloveniji.
Polni:
Opalk Katja s.p.
Gospodinjska ulica 8
1000 Ljubljana