Domači prijatelj

Test

 Dobri prijatel v najboljši družbi skodelice "Babice"

 

Ne govorim o kakšnem mojem prijatelju in babici, ampak o pecivu ki spremlja vse generacije in o skodelici BABICI.

Iz takih skodelic se je včasih pilo belo kavo in namakal kruh ali domači prijatelj. To je bila odlična malica. Ali je danes drugače?

Ne, kajti DOMAČI PRIJATELJ tudi sama zelo rada delim s prijatelji in družinskimi člani.

Je zelo hitro pripravljeno pecivo kateri dopušča veliko kreativnosti pri sestavinah in zato se od recepta do recepta nekoliko razlikuje.
Prvoten okus ostaja enak.
 
ZA PRIPRAVO DOMAČEGA PRIJATELJA POTREBUJEŠ:
 
SESTAVINE:
• 250 g sladkorja
• 250 g moke
• 250 g celih orehov
• 5 žlic rozin
(predhodno namočenih v rum)
• 3 jajca
 
PRIPRAVA:
Rozine stresemo na cedilo, da se odteče rum.
Med tem jajca in sladkor penasto zmešemo.
Dodamo moko, orehe in rozine in temeljito premešamo.
Z žlico polagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.
Naredimo dve ali tri štručke, katere z mokro roko oblikujemo in nato premažemo s stepenim jajcem.
Pečemo v ogreti pečici na 180 ° C približno 30 minut, odvisno od pečice.
Ko je pečeno, še toplo razrežemo. V nasprotnem primeru se bo med rezanjem lomilo in kosi ne bodo lepi.
Režemo na podolgovate in tanke koščke.