Brusnični piškot

Ples nepogrešljive bele čokolade in slastne brusnice. Kombinacija sladko kislega okusa, ki
prepriča vsakega sladkosneda!

Sestavine:
moka tip 500 (gluten), bela čokolada (mlečne beljakovine), trsni sladkor, suha brusnica, lešnik, sol, vanilij sladkor
vzhajalno
sredstvo: soda bikarbona, pecilni prašek

OK sestavine MAKSI KOZARCA teže 630 g   
stresemo v večjo posodo in dodamo:2 jajci *
140 g masla ali margarine ** (sobne temperature)
* Jajca lahko nadomestimo z 4 velikimi žlicami vode. 
** Namesto surovega masla lahko na laktozo netolerantne
    osebe dodajo 95 g kuhanega (GHEE) masla.
 OK sestavine MINI KOZARCA teže 315 g  
stresemo v večjo posodo in dodamo:1 jajce *
70 g masla ali margarine ** (sobne temperature)
* Jajce lahko nadomestimo z 2 velikima žlicama vode. 
** Namesto surovega masla lahko na laktozo netolerantne
     osebe dodajo 50 g kuhanega (GHEE) masla. 

 

NAVODILA ZA PRIPRAVO:
Sestavine z roko dobro premešamo, oblikujemo manjše kroglice katere polagamo na pekač obložen s peki papirjem (med piškoti pustimo nekaj prostora, da se med peko ne sprimejo). Pekač postavimo v predhodno segreto pečico na 180˙C in pečemo 10 do 15 minut.Uporabno najmanj 3 mesece od datuma polnjenja kozarca.
Vsak kozarec je izdelan in ročno polnjen v Sloveniji.
Polni: Opalk Katja s.p.
          Gospodinjska ul.8
          1000 Ljubljana

7,50€
* Velikost kozarca: