Čokoladni piškot

Klasičen in nepogrešljiv. Piškot za prav vsakega sladokusca! Le kdo se ne more upreti čokoladi in kakavu?

 

In če temu dodamo še vonj po sveže pečenih čokoladnih piškotih? Potrebujete samo 20 minut svojega časa. Verjetno manj kot za pot do trgovine in nazaj domov. Nepozabna izkušnja
peke, vonjav in okusov, ki si jo boste želeli ponoviti!

Sestavine:
moka tip 500 (gluten), rjavi sladkor, čokolada (sojin lecitin), kakav, vanilijev sladkor,
vzhajalno
sredstvo: soda bikarbona

OK sestavine MAKSI KOZARCA teže 720 g  
stresemo v večjo posodo in dodamo:

2 jajci *
180 g masla ali margarine ** (sobne temperature)
* Jajca lahko nadomestimo z 4 velikimi žlicami vode.
** Namesto surovega masla lahko na laktozo netolerantne
    osebe dodajo 125 g kuhanega (GHEE) masla.

OK sestavine MINI KOZARCA teže 310 g 
stresemo v večjo posodo in dodamo:

1 jajce *
75 g masla ali margarine ** (sobne temperature)
* Jajce lahko nadomestimo z 2 velikima žlicama vode.
** Namesto surovega masla lahko na laktozo netolerantne
     osebe dodajo 62 g kuhanega (GHEE) masla.

 

NAVODILA ZA PRIPRAVO:
Sestavine z roko dobro premešamo, oblikujemo manjše kroglice katere polagamo na pekač obložen s peki papirjem (med piškoti pustimo nekaj prostora, da se med peko ne sprimejo). Pekač postavimo v predhodno segreto pečico na 180˙C in pečemo 10 do 15 minut.

Uporabno najmanj 3 mesece od datuma polnjenja kozarca.
Vsak kozarec je izdelan in ročno polnjen v Sloveniji.
Polni: Opalk Katja s.p.
          Gospodinjska ul.8
          1000 Ljubljana

7,50€
* Velikost kozarca: