Čokoladni piškot - speculass
"Čokoladni utrinek iz kozarca" je odlično darilo za ljubitelje peke ali sladkosnede,
ki si želijo ustvariti nekaj slastnega in domačega s preprostim in hitrim receptom.
Suha mešanica za pripravo čokoladnih piškotov - spekulas.
Sestavine:
pšenična bela moka , mleti mandelj, rjavi sladkor, kakav, mleti : cimet, klinčki, mušaktni orešček ,ingver, kardamom.
Priprava:
OK sestavine stresemo v večjo posodo in dodamo:
za MALI KOZARČEK - neto teža: 300 g
110 g masla ali margarine - (sobne temperature)
1 jajce
za VELIKI KOZARČEK- neto teža: 600 g
220 g masla ali margarine - (sobne temperature)
2 jajci
Sestavine z roko dobro premešamo, da dobimo gladko testo.
• Hitro in enostavno je iz testa oblikovati manjše kroglice, ki jih polagamo na pekač obložen
s peki papirjem. - Pečemo na 180˙C od 10 do 15 minut.
• Iz testa naredi podolgovato klobaso, ki jo zaviješ v prozorno folijo za živila. Dobljeno klobaso postavi v hladilnik ali zamrzovalnik, da se strdi. Ko je testo dovolj trdo jo z nožem razreži na 0,5 do 1 cm debele kolobarje. Položi na pekač na pekač obložen s peki papirjem. Pečemo na 180˙C od 8 do 15 minut.
•V kolikor pa želimo izrezovati iz modelčki testo razvaljamo med peki papirjem na 0,5 cm debelo in s pomočjo modelčkov iz testa izrežemo različne oblike, ki jih položimo na pekač, obložen s peki papirjem. Pečemo na 180˙C od 8 do 10 minut.
Pečene piškote pustimo, da se ohladijo, in jih nato vzamemo iz pekača.
Brez dodanih konzervansov.
Shranjujte na suhem mestu.
Vsak kozarec je ročno polnjen v Sloveniji.