Piškoti amaretto z limono
brez moke so prava poslastica. Priprava pa tudi zelo hitra.
SESTAVINE:
- 200 g blanširanih mandljev
- 100 g sladkorja v prahu
- 1 čajna žlička limoninega soka
- 2 beljaka
Dodatno: 3 zvrhane žlice sladkorja v prahu (potrebujemo za valjanje kroglic pred peko)
PRIPRAVA:
- Naredi sneg iz beljakov (stepaj, dokler ne dobiš snega s čvrstimi vrhovi).
- Beljakom dodaj mlete mandlje, sladkor v prahu in limonin sok.
- Pečico segrej na 180 °C.
- Od mase vzemi košček po košček in jih oblikuj v majhno kroglico.
- Za enotne kroglice si pomagaj s čajno žličko, katero vsakič pomočiš v vodo.
- Če se ti testo lepi na dlani, jih pomoči z vodo.
- Kroglice povaljaj v mletem sladkorju in jih polagaj na pekač za peko, kateremu si predhodno dodal peki papir.
- Piškote peči 15 minut pri 180 °C.
- Pečene piškote pustiš na pekaču da se ohladijo, še le nato jih zložiš v posodo in jih zapreš s pokrovom.
Dober tek!