Piškoti amaretto z limono

brez moke so prava poslastica. Priprava pa tudi zelo hitra. 

 


SESTAVINE:

  • 200 g blanširanih mandljev
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 čajna žlička limoninega soka
  • 2 beljaka

Dodatno: 3 zvrhane žlice sladkorja v prahu (potrebujemo za valjanje kroglic pred peko)

 

PRIPRAVA:

  1. Naredi sneg iz beljakov  (stepaj, dokler ne dobiš snega s čvrstimi vrhovi).
  2. Beljakom dodaj mlete mandlje, sladkor v prahu in limonin sok.
  3. Pečico segrej na 180 °C.
  4. Od mase vzemi košček po košček in jih oblikuj v majhno kroglico.
  5. Za enotne kroglice si pomagaj s čajno žličko, katero vsakič pomočiš v vodo.
  6. Če se ti testo lepi na dlani, jih pomoči z vodo.
  7. Kroglice povaljaj v mletem sladkorju in jih polagaj na pekač za peko, kateremu si predhodno dodal peki papir.
  8. Piškote peči 15 minut pri 180 °C.
  9. Pečene piškote pustiš na pekaču da se ohladijo, še le nato jih zložiš v posodo in jih zapreš s pokrovom.

 

Dober tek!