Pirini srčki z marmelado
Sladki srčki presenečenja v sebi skrivajo domačo marmelado.
Sestavine:
- 75 g navadni jogurt
- 400 g pirine moke
- 350 g masla
- 1⁄2 pecilnega praška
- marmelada za nadev (jaz sem uporabila jabolčno)
Priprava:
- Iz moke, masla, jogurta in pecilnega praška na hitro zgnetemo masleno testo (na hitro zato, da se maslo ne segreje in začne lepiti testo).
- Pol ure naj počiva v hladilniku.
- Zvaljamo ga na 2 mm debelo - spet na hitro, da se maslo ne segreje – najbolje med peki papirjem.
- Izrežemo kroge (lahko kar s kozarcem), premera približno 8 cm, odvisno kašen modelček za piškote imate.
- Na vsak krog v sredino damo žličko marmelade (jaz sem dala jabolčno) in pokrijemo z drugim krogom, nato ga z modelom srček izrežemo.
- .Preden testo položimo en na drugega, robove okoli marmelade namažemo z vodo, da se testo sprime in da med peko marmelada ne bo uhajala
- Medtem segrejemo pečico na 200 °C. Srčke damo v ogreto pečico in pečemo 12 minut.
Prijetno sladkanje!