Pirini srčki z marmelado

Sladki srčki presenečenja v sebi skrivajo domačo marmelado.  

 

Recept za srčke

 

 

Sestavine:
  • 75 g navadni jogurt
  • 
400 g pirine moke
  • 350 g masla

  • 1⁄2 pecilnega praška

  • marmelada za nadev (jaz sem uporabila jabolčno)
 
Priprava:
  • Iz moke, masla, jogurta in pecilnega praška na hitro zgnetemo masleno testo (na hitro zato, da se maslo ne segreje in začne lepiti testo).
  • Pol ure naj počiva v hladilniku.
  • Zvaljamo ga na 2 mm debelo - spet na hitro, da se maslo ne segreje – najbolje med peki papirjem.
  • Izrežemo kroge (lahko kar s kozarcem), premera približno 8 cm, odvisno kašen modelček za piškote imate.
  • Na vsak krog v sredino damo žličko marmelade (jaz sem dala jabolčno) in pokrijemo z drugim krogom, nato ga z modelom srček izrežemo.
  • .Preden testo položimo en na drugega, robove okoli marmelade namažemo z vodo, da se testo sprime in da med peko marmelada ne bo uhajala
  • Medtem segrejemo pečico na 200 °C. Srčke damo v ogreto pečico in pečemo 12 minut.

 

Prijetno sladkanje!