Bučni piškot

Sestavine:

pirina moka (gluten) , mleta bučna semena, bela čokolada (mlečne beljakovine), sladkor, vanilij sladkor

Brez dodanih konzervansov. Izdelek lahko v sledovih vsebuje oreščke.

OK sestavine MINI KOZARCA teže 290 g  
stresemo v večjo posodo in dodamo:

- 1 jajce
- 90 g masla ali margarine

 

 

 

NAVODILA ZA PRIPRAVO:

Sestavine z roko dobro premešamo, da dobimo gladko testo.
Oblika piškotov je povsem poljubna. Hitro in enostavno je iz testa oblikovati manjše kroglice, rogljičke ali
palčke, ki jih polagamo na pekač obložen s peki papirjem. Pekač postavimo v predhodno segreto
pečico na 180˙C in pečemo 15 minut oz. da postanejo piškoti zlato rjave barve.
V kolikor radi ustvarjate, razvaljajte testo na 0,5 cm debelo in  s pomočjo modelčkov, iz testa oblikujte
različne oblike piškotov katere polagate na pripravljen pekač obložen s peki papirjem.
Po želji lahko ohlajene piškote premažemo z marmelado ali čokolado in po sva stisnemo skupaj.

Uporabno najmanj 3 mesece od datuma polnjenja kozarca.
Vsak kozarec je izdelan in ročno polnjen v Sloveniji.
Polni: Opalk Katja s.p.
          Gospodinjska ul.8
          1000 Ljubljana

7,50€
* Velikost kozarca: