Kokosov piškot

Kombinacija kokosa, čokolade in lešnika je prava fantazija okusov. Z dodanimi ovsenimi kosmiči in trsnim sladkorjem dobimo piškot, kateremu se resnično ni moč upreti.

Sestavine:
ovseni kosmiči (gluten), trsni sladkor, čokolada (sojin lecitin), kokos, sladkor, lešnik, sol, cimet, vanilijev sladkor

OK sestavine MAKSI KOZARCA teže 550 g  
stresemo v večjo posodo in dodamo:

2 jajci *
130 g masla ali margarine ** (sobne temperature)
* Jajca lahko nadomestimo z 4 velikimi žlicami vode.
** Namesto surovega masla lahko na laktozo netolerantne
    osebe dodajo 90 g kuhanega (GHEE) masla.

OK sestavine MINI KOZARCA teže 260 g 
stresemo v večjo posodo in dodamo:

1 jajce *
60 g masla ali margarine ** (sobne temperature)
* Jajce lahko nadomestimo z 2 velikima žlicama vode.
** Namesto surovega masla lahko na laktozo netolerantne
     osebe dodajo 42 g kuhanega (GHEE) masla.

 

NAVODILA ZA PRIPRAVO:
Sestavine z roko dobro premešamo, oblikujemo manjše kroglice katere polagamo na pekač obložen s peki papirjem (med piškoti pustimo nekaj prostora, da se med peko ne sprimejo). Pekač postavimo v predhodno segreto pečico na 180˙C in pečemo 10 do 15 minut.

Uporabno najmanj 3 mesece od datuma polnjenja kozarca.
Vsak kozarec je izdelan in ročno polnjen v Sloveniji.
Polni: Opalk Katja s.p.
          Gospodinjska ul.8
          1000 Ljubljana

7,50€
* Velikost kozarca: