Ajdov piškot

Nekaj drugačnega, posebnega… to je ajdov piškot! Ajda je zasidrana v slovenski zavesti že več

stoletij. V svoji Slavi vojvodine Kranjske jo je omenjal že Valvasor.

S svojim specifičnim okusom prepriča prav vsakega gurmana. Skupaj z orehi, polnozrnato moko in kakavom tvori čudovit in neponovljiv okus. Preizkusite in se prepričajte tudi sami.

Sestavine:
orehi, polnozrnata moka (gluten) , ajdova moka, sladkor, kakav, cimet, klinčki
Brez dodanih konzervansov.

 

OK sestavine MAKSI KOZARCA teže 520 g  
stresemo v večjo posodo in dodamo:

2 rumenjaka *
160 g zmehčanega masla ali margarine** (sobne temperature)
2 veliki žlici ruma
*Rumenjak lahko nadomestimo z 2 velikima žlicama vode.
** Namesto surovega masla lahko na laktozo netolerantne
     osebe dodajo 110 g kuhanega (GHEE) masla.

OK sestavine MINI KOZARCA teže 250 g 
stresemo v večjo posodo in dodamo:

1 rumenjak *
80 g zmehčanega masla ali margarine** (sobne temperature)
1 velika žlica ruma
*Rumenjak lahko nadomestimo z 1 veliko žlico vode.
** Namesto surovega masla lahko na laktozo netolerantne
     osebe dodajo 55 g kuhanega (GHEE) masla.

 

NAVODILA ZA PRIPRAVO:
Sestavine z roko dobro premešamo, oblikujemo manjše kroglice katere polagamo na pekač obložen s peki papirjem in jih rahlo sploščimo (med piškoti pustimo nekaj prostora, da se med peko ne sprimejo). S koncem ročaja lesene kuhalnice na sredini piškota oblikujemo vdolbinico za kasnejše polnjenje. Pekač postavimo v predhodno segreto pečico na 180˙C in pečemo 10 minut. Piškote vzamemo iz pečice, napolnimo vdolbinice z marmelado in/ali čokolado in jih pečemo še dodatnih 5 minut na 150 ˙C.

Uporabno najmanj 3 mesece od datuma polnjenja kozarca.
Vsak kozarec je izdelan in ročno polnjen v Sloveniji.
Polni: Opalk Katja s.p.
          Gospodinjska ul.8
          1000 Ljubljana

7,50€
* Velikost kozarca: