Mandljev piškot
Suha mešanica za pripravo mandljevih piškotov
V novi »recepturni« preobleki, brez moke in glutena. Ko mandelj in kokos zaplešeta pod taktirko rjavega trsnega sladkorja, nastane sladek mandljev poljubček, ki se kar stopi v ustih.
Sestavine:
Mleti mandelj, kokosova moka, rjavi sladkor, vanilin sladkor.
Priprava
OK sestavine MAKSI KOZARCA teže 430 g stresemo v večjo posodo in dodamo:
- 2 jajci *
- 100 g masla ali margarine ** (sobne temperature)
*Jajci lahko nadomestimo z 4 velikimi žlicami vode.
**Namesto surovega masla lahko laktozno intolerantne osebe dodajo 70 g kuhanega (GHEE) masla.
OK sestavine MINI KOZARCA teže 215 g stresemo v večjo posodo in dodamo:
- 1 jajce *
- 50 g masla ali margarine** (sobne temperature)
*Jajce lahko nadomestimo z 2 velikima žlicama vode.
**Namesto surovega masla lahko laktozno intolerantne osebe dodajo 35g kuhanega (GHEE) masla.
Potek priprave:
Sestavine z roko dobro premešamo, oblikujemo manjše kroglice katere polagamo na pekač obložen s peki papirjem in jih rahlo sploščimo (med piškoti pustimo nekaj prostora, da se med peko ne sprimejo). Pekač postavimo v predhodno segreto pečico na 180 ̇C in pečemo 10 do 15 minut. Pečene piškote pustimo da se ohladijo in jih nato vzamemo iz pekača.
Uporabno najmanj 3 mesece od datuma polnjenja kozarca.
Vsak kozarec je ročno polnjen v Sloveniji.
Polni:
Opalk Katja s.p.
Gospodinjska ulica 8
1000 Ljubljana